אוכל
צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו

מנת פסטה לצמחונים, טבעונים וסתם אנשים שאוהבים אוכל טעים - עם טופו מלא בטעמים, בצל מטוגן, ערמונים ואגוזי קשיו, ברוטב מתקתק על בסיס סויה, סילאן ושום. שילוב טעמים שעובד נפלא ביחד

נופר יערי | לא על החסה לבדה | פורסם 28/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני בדרך כלל מכינה את המרינדה לפי העין, הכמויות שמצוינות הן הערכה. יכול להיות שיהיה צריך לאזן טעמים ע"י הוספה של סויה / סילאן / סוכר חום.

מרכיבים (2 מנות):

לפסטה

חצי חבילת פסטה מבושלת (כ-250 גרם)

150 גרם טופו

1 בצל ענקי או שניים בינוניים

כמה גבעולי בצל ירוק

1 חבילת ערמונים בואקום

חופן עירית קצוצה להגשה (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם מרענן)

למרינדה

1/4 כוס סויה

1 כף גדושה סילאן

1 כף שמן שומשום

1/2 כפית סוכר חום

1 שן שום קצוצה

חופן אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים) שבורים קצת

אופן ההכנה:

1 מייבשים את הטופו היטב, אפילו מועכים אותו קצת בתוך מגבת נייר כדי לסחוט עוד מהנוזלים. רק בלי אלימות, שלא יתפורר.

2. חותכים את הטופו ומשרים במרינדה. ככל שהטופו יישב יותר זמן במרינדה, ככה הטעם שלו יהיה יותר עשיר. הטופו שבתמונה הושרה (רק) שעתיים וחצי.

פסטה עם טופו, ערמונים וקשיו - מכינים את הטופו (צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה)
משרים את הטופו. משמאל: אחרי השרייה של שעתיים וחצי|צילום: נופר יערי, לא על החסה לבדה

3 קוצצים את הבצל לרצועות גסות ומטגנים עד שהוא מתחיל להתקרמל ולהשחים.

4. בינתיים קוצצים את הבצל הירוק והערמונים.

5 מוסיפים את הערמונים (ללא הבצל הירוק) ומטגנים ביחד עם הבצל המקורמל שבמחבת עוד כשתיים-שלוש דקות.

6. בינתיים מוציאים את הטופו מההשרייה ואת המרינדה שומרים בצד. שמים במחבת נקייה 2-3 כפות מהמרינדה ומוסיפים את הטופו ופיסות השום והקשיו מהמרינדה. מטגנים את הטופו עד שהוא משחים ונחרך קצת מכל הכיוונים. מומלץ להוסיף מדי פעם כף או שתיים מהמרינדה למחבת - הטופו יישתה אותה וייקבל טעם נפלא. אל תשתמשו בכל המרינדה, מאחר שנצטרך אותה לרוטב הסופי. 

7 כשהטופו מוכן מוסיפים אותו למחבת של הבצל והערמונים, מוסיפים את הבצל הירוק והפסטה המבושלת ושופכים פנימה את שארית המרינדה. מערבבים היטב למשך דקה-שתיים עד שכל הטעמים נספגים בפסטה.

8. טועמים ומוודאים שיש מספיק רוטב. אם אין מספיק, מוסיפים עוד סויה וסילאן ומערבבים שוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!* בקרו בבלוג של נופר: לא על החסה לבדה