הורצ'אטה – משקה אורז קיצי מקסיקני
שותים אותו קר כקרח והוא מרענן בטירוף, אין בו חלב ולא קפאין ובאופן כללי הוא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם בקיץ. לרגל חגיגות ה-5 לאתר "טבעוניות נהנות יותר" ולמסעדת אואזיס - קבלו מתנה צוננת וטעימה במיוחד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מן המפורסמות הוא שאוכל מחבר בין אנשים. אבל לא רק בין אלה שיושבים מסביב לשולחן, אלא גם בין מי שטורחים, או במקרה שלנו טורחות, להכין אותו מאחורי הסירים והמחבתות. התשוקה לאוכל, למרכיבים ולטכניקות ההכנה, חיברה את השפית רימה אולברה (מסעדת אואזיס) עם מפתחת המתכונים ומנחת הסדנאות אורי שביט ("טבעוניות נהנות יותר"). חמש שנים שוקדת כל אחת מהן על הבאת האני מאמין שלה לצלחת הישראלית – האחת בהקפדה על שימוש בחומרי גלם טריים, אותם היא מחברת בשילובים מעניינים ומלאי צבע וטעם, והשנייה – בטיפוח קולינריה שעושה שימוש בחומרי גלם מן הצומח בלבד, מבלי להתפשר לרגע על הטעם או ההנאה. יום הולדת 5 למסעדה ולבלוג הוא בהחלט סיבה למסיבה, וכך יתחברו שני העולמות האלה לראשונה במשתה טבעוני מיוחד בן יומיים, שיתקיים במסעדת אואזיס בשבוע הבא. לכבוד המאורע חילצנו עבורכם מתכון קל וקריר, שיעזור לכם לעבור את הקיץ המתקרב בשלום.
משתה יום הולדת מן הצומח, 23-24.5.17 מהשעה 19:00 במסעדת אואזיס, מונטיפיורי 17 תל אביב. להזמנת מקומות: 03-6206022
מרכיבים :
לכ-2 ליטר נוזל:
500 גרם אורז יסמין לבן
1 מקל וניל
250 גרם סוכר דמררה (אפשר להחליף בממתיקים אחרים באותה כמות)
חופן קטן של מקלות קאסיה (מקלות קינמון שטוחים, להשיג בחנויות התבלינים המתמחות)
2 ליטר מים
אופן ההכנה:
1 יוצקים את המים לסיר גדול.
2 חורצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים בעזרת סכין את הזרעים לתוך המים. מוסיפים את מקל הווניל עצמו, הסוכר ומקלות הקאסיה ומביאים לרתיחה. מניחים לנוזל להצטנן לחלוטין.
3 משרים את גרגירי האורז בנוזל המתוק למשך הלילה (8 שעות לפחות).
4 מוציאים מהסיר את מקלות הווניל והקאסיה, מסננים ושומרים את הנוזל.
5 מעבירים את האורז למכל של מעבד מזון וטוחנים. ממשיכים לטחון ומוסיפים בהדרגה את הנוזל ששמרנו. טוחנים היטב.
6 מסננים את הנוזל שהתקבל דרך בד צפוף (כמו בד גבינה או חיתול) ומקררים היטב. מגישים קר מאוד עם קוביות קרח ופלח ליים.