אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

בקלאווה פרווה מטריפה

ככה מתחילים שנה חדשה ברגל ימין: בקלאווה אקספרס בקלי קלות. עלים פריכים ממולאים בכל טוב: אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים (מוזמנים להוסיף או להשמיט לפי טעמכם). ואם זה לא מספיק, היא גם פרווה

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 20/09/22 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 24 ס"מ:

400 גרם אגוזים טבעיים (אגוזים מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים וכו')

2 כפות סוכר

חצי כף קינמון

שלושת רבעי כוס-כוס שלמה שמן נטרלי

3 כפות גדושות של דבש

1 חבילה של בצק פילו מופשר

לסירופ:

חצי כוס מים

חצי כוס סוכר

מיץ מחצי לימון

טיפת תמצית וניל

מקל קינמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה קטנה את השמן והדבש עד לאיחוד.

2 טוחנים גס במעבד מזון את האגוזים, מוסיפים קינמון ודבש ומערבבים.

בקלוואה פרווה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בקלוואה פרווה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים עליו בעזרת מברשת שכבה דקה של שמן ודבש.

4 מניחים עלה פילו נוסף מעל הדף המוברש ומברישים גם אותו בשמן ודבש. מניחים בתחתית הדפים שורה של 2 כפות מתערובת האגוזים, מגלגלים לרולדה ארוכה ומניחים בתבנית לצורת ספירלה (אפשר גם לפזר בשכבה אחידה את תערובת האגוזים על עלה הפילו ולא רק בשורה בתחתית - לבחירתכם).

בקלוואה פרווה - שלב ההברשה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בקלוואה פרווה - שלב ההברשה|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 אחרי שחוזרים על פעולת הגלגול וממלאים את התבנית, מברישים מלמעלה במעט שמן ודבש שנשאר לנו, פורסים בעזרת סכין את הבקלוואה כמו פיצה ל8 חלקים ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד להזהבה.

7 בזמן שהבקלוואה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את מים, סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקינמון. מערבבים, מחכים לבעבוע ומכבים את האש.

בקלאווה פרווה - מבט לבפנים (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בקלאווה פרווה - מבט לבפנים|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

8 כשהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים מעליה את הסירופ (תתחילו בחצי מהכמות ותוסיפו לפי מידת הרטיבות שאתם אוהבים). 

*מומלץ לפזר מעל מעט פיסטוקים קצוצים.

עוד מתכונים ב-10 דקות

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.

מתכונים לראש השנה 

בתיאבון!