בקלאווה פרווה מטריפה
ככה מתחילים שנה חדשה ברגל ימין: בקלאווה אקספרס בקלי קלות. עלים פריכים ממולאים בכל טוב: אגוזי מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים (מוזמנים להוסיף או להשמיט לפי טעמכם). ואם זה לא מספיק, היא גם פרווה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית 24 ס"מ:
400 גרם אגוזים טבעיים (אגוזים מלך, פקאנים, קשיו, פיסטוקים, לוז, שקדים וכו')
2 כפות סוכר
חצי כף קינמון
שלושת רבעי כוס-כוס שלמה שמן נטרלי
3 כפות גדושות של דבש
1 חבילה של בצק פילו מופשר
לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
טיפת תמצית וניל
מקל קינמון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה קטנה את השמן והדבש עד לאיחוד.
2 טוחנים גס במעבד מזון את האגוזים, מוסיפים קינמון ודבש ומערבבים.
3 מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומורחים עליו בעזרת מברשת שכבה דקה של שמן ודבש.
4 מניחים עלה פילו נוסף מעל הדף המוברש ומברישים גם אותו בשמן ודבש. מניחים בתחתית הדפים שורה של 2 כפות מתערובת האגוזים, מגלגלים לרולדה ארוכה ומניחים בתבנית לצורת ספירלה (אפשר גם לפזר בשכבה אחידה את תערובת האגוזים על עלה הפילו ולא רק בשורה בתחתית - לבחירתכם).
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 אחרי שחוזרים על פעולת הגלגול וממלאים את התבנית, מברישים מלמעלה במעט שמן ודבש שנשאר לנו, פורסים בעזרת סכין את הבקלוואה כמו פיצה ל8 חלקים ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד להזהבה.
7 בזמן שהבקלוואה בתנור מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את מים, סוכר, מיץ לימון, תמצית וניל וקינמון. מערבבים, מחכים לבעבוע ומכבים את האש.
8 כשהבקלוואה יוצאת מהתנור שופכים מעליה את הסירופ (תתחילו בחצי מהכמות ותוסיפו לפי מידת הרטיבות שאתם אוהבים).
*מומלץ לפזר מעל מעט פיסטוקים קצוצים.
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.
בתיאבון!