אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט תפוחי אדמה בריא

איך הופכים סלט תפוחי אדמה לבריא יותר? פשוט מאוד: מוסיפים לו סלק ובצל ירוק, מורידים את הביצים (כן, ביצים זה בריא, אבל לא בכמות כזאת) ומטפלים במיונז. שווה לאמץ

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 20/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 0.8 170 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה וביצים עם מלפפון חמוץ - הבעיה היא שכשאוכלים אותו אפשר בקלות לצרוך שתי ביצים קשות, ואפילו יותר, בלי לשים לב. הסלט הזה פותר את הבעיה הזו - אין בו ביצים בכלל (טבעונים, זה טוב גם לכם). מכיוון שרק תפוחי אדמה זה גם לא להיט מבחינה בריאותית - הוספתי את הסלק, האפונה והבצל הירוק, שנותנים גיוון בצבע, בטעמים, במרקמים וגם בערכים התזונתיים.

 

המנה נשמרת היטב במקרר (אם נשאר ממנה משהו. ולא נשאר).

 

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

3 גבעולי בצל ירוק

כוס אפונת גינה טרייה חלוטה, או קפואה מופשרת

לרוטב:

3 כפות גדושות של שקדייה (ממרח שקדים)

כפית חרדל דיז'ון

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מאדים בסיר גדול את התפוחי אדמה והסלקים (על קליפתם) כ-40 דקות. מצננים.

2 קולפים את התפוחי אדמה והסלקים ופורסים לקוביות בינוניות.

3 פורסים את הבצל ירוק.

4 מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב בקערית קטנה.

5 מערבבים את מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

 

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות דלורית טבעוניות

>> טיפים לסלט תפוחי האדמה המושלם