סלט תפוחי אדמה בריא
איך הופכים סלט תפוחי אדמה לבריא יותר? פשוט מאוד: מוסיפים לו סלק ובצל ירוק, מורידים את הביצים (כן, ביצים זה בריא, אבל לא בכמות כזאת) ומטפלים במיונז. שווה לאמץ
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה וביצים עם מלפפון חמוץ - הבעיה היא שכשאוכלים אותו אפשר בקלות לצרוך שתי ביצים קשות, ואפילו יותר, בלי לשים לב. הסלט הזה פותר את הבעיה הזו - אין בו ביצים בכלל (טבעונים, זה טוב גם לכם). מכיוון שרק תפוחי אדמה זה גם לא להיט מבחינה בריאותית - הוספתי את הסלק, האפונה והבצל הירוק, שנותנים גיוון בצבע, בטעמים, במרקמים וגם בערכים התזונתיים.
המנה נשמרת היטב במקרר (אם נשאר ממנה משהו. ולא נשאר).
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 סלקים בינוניים
3 גבעולי בצל ירוק
כוס אפונת גינה טרייה חלוטה, או קפואה מופשרת
לרוטב:
3 כפות גדושות של שקדייה (ממרח שקדים)
כפית חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מאדים בסיר גדול את התפוחי אדמה והסלקים (על קליפתם) כ-40 דקות. מצננים.
2 קולפים את התפוחי אדמה והסלקים ופורסים לקוביות בינוניות.
3 פורסים את הבצל ירוק.
4 מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב בקערית קטנה.
5 מערבבים את מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.