אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט כרוב אסייתי

אחד הסלטים הכי קלים ואהובים שיש - כרוב, סויה, שומשום ותוספות. טעים ברגע ההכנה וגם אחרי ישיבה במקרר

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 2390 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

ראש כרוב קטן או בינוני

2 כפות שומשום

רבע כוס סויה

2 וחצי כפות חומץ (עדיף חומץ אורז, אבל כל חומץ אחר יעבוד)

4 כפות שמן צמחי

2 כפות שמן שומשום

2 וחצי כפות סוכר (אפשר חום)

שדרוגים (לא חובה):

5-6 צנוניות מגוררות, או חצי דייקון (צנון יפני) מגורר

3-4 גזרים מגוררים

קולרבי מגורר

אופן ההכנה:

1 קולים על מחבת יבשה את השומשום 3-4 דקות, עד שהוא משחים. מניחים בצד.

2 פורסים דק את הכרוב.

>> כל המתכונים לפסח

3 מערבבים היטב בקערה את הסויה, החומץ, השמנים והסוכר. מוסיפים לקערה את הכרוב הפרוס (ואת אחד או כל הירקות האחרים, אם רוצים) ומערבבים. את השומשום הקלוי מוסיפים רק לפני ההגשה, כדי שישמור על פריכות. 

שאלות תשובות

אפשר להשתמש בשמן זית?

אפשר, אבל לטעמנו הוא פחות מתאים. 

לא צריך מלח?

לא, רוטב הסויה נותן מספיק מליחות. 

רבע כוס סויה זה לא יותר מדי?

אם מדובר בסויה רגילה זה בדיוק. אם יש רק סויה כהה או סויה מלוחה/מרוכזת במיוחד - אפשר להוסיף לאט לאט ולטעום. 

כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?

בקופסה סגורה, יומיים-שלושה. 

אם אין שמן שומשום?

אפשר לפצות בכמות גדולה יותר של שומשום קלוי.