צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
סלט כרוב אסייתי
אחד הסלטים הכי קלים ואהובים שיש - כרוב, סויה, שומשום ותוספות. טעים ברגע ההכנה וגם אחרי ישיבה במקרר
עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל
| פורסם 17/02/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
ראש כרוב קטן או בינוני
2 כפות שומשום
1/4 כוס סויה
2.5 כפות חומץ (עדיף חומץ אורז, אבל כל חומץ אחר יעבוד)
4 כפות שמן צמחי
2 כפות שמן שומשום
2.5 כפות סוכר (אפשר גם חום)
שדרוגים (לא חובה)
5-6 צנוניות מגוררות, או חצי דייקון (צנון יפני) מגורר
3-4 גזרים מגוררים
קולורבי מגורר
אופן ההכנה:
1 קולים על מחבת יבשה את השומשום 3-4 דקות, עד שהוא משחים. מניחים בצד.
2 פורסים דק את הכרוב.
3 מערבבים היטב בקערה את הסויה, החומץ, השמנים והסוכר. מוסיפים לקערה את הכרוב הפרוס (ואת אחד או כל הירקות האחרים, אם רוצים) ומערבבים. את השומשום הקלוי מוסיפים רק לפני ההגשה, כדי שישמור על פריכות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!