אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

מרק שורבה

שורבה מקרונה, מרק שורבה או פשוט שורבה - אין מנה יותר מתאימה ליום קריר. שילוב מושלם של מרק ופסטה, ואחת המנות הכי מנחמות וכיפיות לצהריים או לערב, כשסוף סוף החורף מורגש

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 17/12/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-4 מנות:

3 כפות שמן זית

8 שיני שום קצוצות

2 פלפלים חריפים ארוכים, חתוכים

כף פפריקה מתוקה

כף שטוחה פפריקה חריפה

כף שטוחה מלח

כפית פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף

מכל רסק עגבניות קטן (100 גרם)

2 עגבניות מגורדות

כף סוכר

1.5–2 ליטר מים חמים

חצי חבילת פסטה

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים שום ופלפלים חריפים ומטגנים קלות.

2 מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים היטב כדי לפתוח אותם בשמן.

3 מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות מגורדות, מערבבים ומטגנים כמה דקות.

4 מוסיפים כף סוכר ומערבבים.

5 מוסיפים 1.5–2 ליטר מים חמים ומביאים לרתיחה.

6 מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים עד שהפסטה רכה והרוטב מצטמצם (10-15 דקות).

מומלץ להגיש עם מעט לימון סחוט מעל.

סיר שורבה מקרונה ליום קריר (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
סיר שורבה מקרונה ליום קריר|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!