צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
מרק עדשים עם סלרי וכמון
רק הסתכלנו על התמונה הזו, ומיד נעשה לנו חם יותר: במציאות המרק הזה לא רק מחמם את העיניים, אלא גם ממלא את הבטן ועושה נעים בכל הגוף
| loveat
| פורסם 29/12/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
300 גרם עדשים כתומות (כוס וחצי)
1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק
4 שיני שום, כתושות
1 גבעול סלרי, פרוס דק (את העלים שומרים בצד)
ליטר וחצי ציר ירקות (ניתן להחליף במים מינרליים רותחים)
2 עלי דפנה
1 כף פלפל מדגסקר שלם (או פלפל שחור גרוס)
1 כף מלח
כפית וחצי כמון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הגזר בשמן זית עד להשחמה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתקרמל.
2. מנמיכים את האש, מוסיפים את השום והסלרי ומאדים 5-6 דקות.
3. מוסיפים את העדשים, הציר, עלי הדפנה והתבלינים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-10 דקות. 5 דקות לפני שמורידים מהאש מוסיפים את עלי הסלרי ששמרנו בצד.
5. מתקנים תיבול ומגישים.
* המתכון באדיבות רשת loveat