אוכל
צילום׃ מיכל רביבו, "חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקס

אנטיפסטי כרוב סגול

אוקיי, הנה משהו שלא חשבנו לעשות עם כרוב סגול: פשוט לחצות אותו, לזלף שמן זית, לתבל ולצלות בתנור. איך לא חשבנו על זה? לא ברור, מה שבטוח זה שאת המתכון הזה אנחנו הולכים לאמץ

שלי ברנר | "חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקס | פורסם 22/03/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.4 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ראש כרוב סגול

שמן זית

מלח אטלנטי

חופן עשבי תיבול מיובשים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-250 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 חוצים את הכרוב. מתבלים בנדיבות בשמן זית, במלח ובעשבי תיבול מיובשים.

3 מעבירים לתבנית וצולים במשך כ–5 דקות, עד שהכרוב נחרך וצבעו הופך לסגול בוהק ועמוק.

4 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות נוספות עד שמתרכך.

* רוצים להכין לבד עשבי תיבול מיובשים? נהדר: מניחים צרור גבעולי מרווה, צרור תימין, צרור אורגנו וצרור רוזמרין בשלמותם בסלסילת קש או באגרטל ריק במקום יבש בבית למשך כשבוע, עד שהם מתייבשים. בעזרת הידיים ומעל קערה רחבה מסירים את העלים מן הגבעולים – כל זר בנפרד, בזה אחר זה. מפזרים חופן מלח אטלנטי ומערבבים קלות. מאחסנים בצנצנות או בקופסאות סגורות.

חומר. אוכל. כתמים מדברים - כריכה (צילום: מיכל רביבו,
חומר. אוכל. כתמים מדברים - כריכה|צילום: מיכל רביבו, "חומר. אוכל. כתמים מדברים", הוצאת לאנצ'בוקס

 

המתכון מתוך הספר "חומר. אוכל. כתמים מדברים" בהוצאת לאנצ'בוקס. סגנון: נעמה רן.

>> מתכונים לפסח