פאי תפוחים וטופי קוקוס טבעוני
פאי תפוחים חם עם שטרויזל מלמעלה ללא ספק ממוקם גבוה ברשימת הדברים האהובים עלינו בעולם, כאן בגרסה עם טופי קוקוס נהדר וללא מוצרים מן החי בכלל, אבל עם ריח מטריף שממלא את הבית. טעים לטבעונים ולכולם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לשטרויזל:
70 גרם סוכר (שליש כוס)
100 גרם (חצי כוס) שמן קוקוס, מומס אך לא חם
200 גרם (כוס וחצי) קמח, רצוי קר
50 גרם אגוזי לוז גרוסים גס
לבצק:
10 גרם (כף גדושה) מחית תפוחי עץ טבעית
25 גרם (2 כפות) סוכר
50 גרם (רבע כוס) שמן קוקוס, מומס אך לא חם
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם (שני שליש כוס) קמח
לטופי:
100 גרם (חצי כוס) קרם קוקוס
50 גרם (רבע כוס) גלוקוז
100 גרם (חצי כוס) סוכר
למלית:
300 גרם תפוחי עץ מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
50 גרם קוקוס טחון
קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 מכינים את השטרויזל: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ושמן הקוקוס במשך 30 שניות במהירות נמוכה. מוסיפים את הקמח והאגוזים, מפעילים שוב את המיקסר, מעלים את המהירות לבינונית ומערבלים עד לקבלת פירורי בצק גסים.
2 מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד הקמח במשך 30 שניות. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למקרר לשעה.
3 מרדדים את הבצק למלבן ומניחים בתבנית כך שדופנות התבנית מכוסות גם הן בבצק. מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים את שטח התבנית בשעועית או אורז, כמשקולת. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הבצק במשך 5 דקות. מסירים את נייר האפייה עם השעועית וממשיכים לאפות עוד 5 דקות, הפעם בחום של 160 מעלות.
4 מכינים את הטופי: מרתיחים את כל המרכיבים במשך 10 דקות, עד שהבעבוע מאט (אם יש מדחום לסוכר - הטופי צריך להגיע ל-112 מעלות).
5 מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים ומוזגים את הטופי על התערובת. מערבבים מהר ומעבירים לתבנית.
6 מורידים את חום התנור ל-155 מעלות. מפזרים את השטרויזל ואופים 25 דקות.
* הכמויות מתאימות לתבנית אינגליש קייק אחת.