צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
אנטיפסטי צלוי במלח גס
כמה שפשוט להכין אנטיפסטי - את האנטיפסטי הזה פשוט אפילו יותר. מפזרים מלח בתבנית, מסדרים ירקות, טיפה שמן זית - וזה הכל. עוד 25 דקות בתנור וזהו
| מלח הארץ
| פורסם 10/11/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 חציל, חצוי לאורכו
3 קישואים או זוקיני, חצויים לאורכם
3 בצלים, חצויים לרוחבם
2 פלפלים חצויים לאורכם, נקיים מזרעים
מלח גס
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
2 מפזרים את המלח בשכבה אחידה על תבנית אפייה, ומסדרים עליו את כל הירקות כשקליפתם פונה כלפי מטה.
3 מזלפים מעט שמן זית מעל הירקות (או מורחים במברשת). לוקחים מעט מהמלח שבתבנית ומפזרים אותו בעדינות על הירקות.
4 צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
5 מצננים מעט, מזלפים עוד מעט שמן זית וכמה טיפות מיץ לימון, אם רוצים, ומגישים.