אוכל
צילום׃ אורי שביט, mako אוכל

פירה עדשים כתומות

אנחנו האחרונים שנצא נגד תפוחי אדמה, אבל לפעמים אפילו אנחנו מעדיפים את הפירה הקרמי הכתום הבוהק הזה, שעשוי מעדשים - והערכים התזונתיים הם רק בונוס

אורי שביט | mako אוכל | פורסם 25/05/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות עדשים כתומות

1 תפוח אדמה, אפוי או מבושל

2 כפות שמן זית

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

לילדים שאוהבים:

שן שום כתושה

מעט ג'ינג'ר מגורר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בהרבה מים רותחים (ללא מלח) במשך 15-20 דקות, עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים היטב משאריות המים ומחזירים לסיר.

פירה עדשים כתומות (צילום: אורי שביט, mako אוכל)
פירה עדשים כתומות|צילום: אורי שביט, mako אוכל

2 מוסיפים לעדשים את תפוח האדמה המבושל, שמן זית ותבלינים וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. 

והנה המתכון לקציצות הטבעוניות שליד