תפוחי אדמה צלויים בלימון
בגדול אנחנו דוגלים במונוגמיה, אבל כשזה נוגע לתפוחי אדמה מודים שאנחנו ממהרים לבדוק כל עסקה שאנחנו מוצאים בשטח. במקרה הזה העסקה השתלמה, ובגדול. אז תכירו את השיטה של היוונים לצלות תפוחי אדמה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
ההכנה של תפוחי האדמה האלה, שמצאנו באתר serious eats, מתחילה על הכיריים וממשיכה בתנור, אבל בניגוד למה שאפשר לחשוב - כאן לא מבשלים את התפודים בסיר ואז צולים אותם בתנור, אלא קודם מטגנים אותם במחבת ואז מניחים להם להתאדות בתנור. ובכל זה מעורב גם מיץ מלימון טרי, כמות יפה של שמן זית ואורגנו יבש.
מרכיבים :
חצי כוס שמן זית
קילו תפוחי אדמה
מלח
2 שיני שום, כתושות
שלושת רבעי כוס מים (המשקיענים מוזמנים לשדרג בציר עוף)
רבע כוס מיץ לימון טרי
כפית-שתיים אורגנו מיובש
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.
3 מוצאים מחבת או סיר שיכולים להיכנס לתנור, ומחממים אותם על הכיריים (להבה בינונית גבוהה) עם 2 כפות משמן הזית. כשהשמן חם מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת (חשוב מאוד!), ממליחים ומניחים להם להיטגן כ-5 דקות, עד שרואים סימנים של השחמה בשוליים, בלי לגעת או לנסות להזיז. מטלטלים מעט את המחבת ומטגנים עוד 2-3 דקות, להשחמה כמה שיותר עדינה.
4 הופכים את תפוחי האדמה בזהירות, ומטגנים 4-5 דקות נוספות.
5 מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב כדקה, שלא יישרף.
6 מוסיפים את המים, 3 כפות ממיץ הלימון והאורגנו ומביאים לרתיחה.
7 ממליחים שוב ומערבבים.
8 מעבירים את המחבת או הסיר לתנור (ללא כיסוי) ל-25-30 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים.
9 מוציאים מהתנור, מוספים את כף מיץ הלימון הנותרת ומערבבים. טועמים וממליחים עוד, אם צריך.
** התפודים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.