צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל
אכלנו לא מעט בארוחת החג האחרונה, אנחנו לא מתביישים בזה, ובגלל שיש עוד ערב חג שלם לפנינו - חשבנו שיהיה נחמד לעשות כמה ימים של קיזוזים. אז דבר ראשון הכנו את הקרקרים האלה, ויצא כל כך טעים שהכנו אותם שוב
אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל
| פורסם 09/10/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס (140 גרם) קמח מלא
1 כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)
4 כפות שומשום (לבן או מעורבב עם שחור)
4 כפות פשתן
2 כפות צ'יה
1 כוס גרעיני חמנייה ו/או דלעת
2 כפיות מלח
4 כפות שמן קוקוס
חצי ליטר (כ-2 כוסות) מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
2 מערבבים את כל החומרים בקערה.
3 יוצקים חצי כמות לתבנית אחת, ואת היתר לתבנית השנייה.
4 אופים כרבע שעה עד להתייצבות ראשונית, מוציאים, ובעזרת גלגלת פיצה חותכים למלבנים. מחזירים לאפייה למשך 40 דקות נוספות, או עד שהקרקרים מזהיבים יפה.
5 מצננים ושומרים בכלי אטום.