אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל

אכלנו לא מעט בארוחת החג האחרונה, אנחנו לא מתביישים בזה, ובגלל שיש עוד ערב חג שלם לפנינו - חשבנו שיהיה נחמד לעשות כמה ימים של קיזוזים. אז דבר ראשון הכנו את הקרקרים האלה, ויצא כל כך טעים שהכנו אותם שוב

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 09/10/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס (140 גרם) קמח מלא

1 כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה)

4 כפות שומשום (לבן או מעורבב עם שחור)

4 כפות פשתן

2 כפות צ'יה

1 כוס גרעיני חמנייה ו/או דלעת

2 כפיות מלח

4 כפות שמן קוקוס

חצי ליטר (כ-2 כוסות) מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.

2 מערבבים את כל החומרים בקערה.

3 יוצקים חצי כמות לתבנית אחת, ואת היתר לתבנית השנייה.

>> והנה המון מתכונים לסוכות

4 אופים כרבע שעה עד להתייצבות ראשונית, מוציאים, ובעזרת גלגלת פיצה חותכים למלבנים. מחזירים לאפייה למשך 40 דקות נוספות, או עד שהקרקרים מזהיבים יפה.

5 מצננים ושומרים בכלי אטום.