אוכל
צילום׃ קרן קגן, יחסי ציבור

סופגניות ללא גלוטן - טבעוניות

מבין כל מאכלי הבצק, סופגנייה היא כנראה המורכבת ביותר לייצור ללא גלוטן. לשמחתנו לא איש כמו השף של מסעדת לודנס אקספרס הטבעונית יאמר נואש - ואומנם, אחרי לא מעט ניסיונות, הוא הצליח להנפיק לנו כזו לתפארת

שף גל ברזילי | רשת לודנס אקספרס הטבעונית | פורסם 13/12/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

חומרים יבשים:

חצי קילו תערובת קמח נטול גלוטן לבצק שמרים (או תערובת קמח רגיל ללא שמרים ועוד 6 גרם שמרים יבשים)

3 כפות (30 גרם) קמח סויה

חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה

כפית מחוקה קסנטאן גאם (4 גרם)

חצי כוס סוכר

רבע כפית מלח

חומרים רטובים:

כוס רסק תפוחים (230 גרם)

חצי כוס קרם קוקוס או חלב אורז (120 מ"ל) + חצי כוס מים רותחים (120 מ"ל)

רבע כפית קליפת תפוז מגוררת

כף וחצי ברנדי או קוניאק (22 מ"ל)

3 כפות שמן זית

לטיגון והגשה:

שמן לטיגון עמוק

ריבה למילוי

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-60 מעלות (לצורך התפחה בלבד).

2 מערבבים היטב את החומרים היבשים למעט המלח.

3 מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא קצת דביק, זה בסדר).

4 נותנים לבצק לנוח 10 דקות, כדי שהשמרים יתחילו לעבוד.

מתכונים ללביבות

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

5 מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

6 מכדררים בידיים רטובות 12-14 כדורים מהבצק ומועכים לעובי של כ-3 ס"מ (רצוי להכין את הסופגניות קצת יותר קטנות מהסופגניות הרגילות שנמכרות בחנויות).

7 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הסופגניות ומעבירים להתפחה של כחצי שעה בתנור החם.

8 מחממים שמן לטיגון עמוק ומעבירים פנימה את הסופגניות בזהירות – כמה סופגניות בודדות בכל פעם.

9 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל הסופגניות.

10 ממתינים רבע שעה, מזריקים ריבה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המתכון באדיבות רשת לודנס אקספרס הטבעונית.