סופגניות ללא גלוטן - טבעוניות
מבין כל מאכלי הבצק, סופגנייה היא כנראה המורכבת ביותר לייצור ללא גלוטן. לשמחתנו לא איש כמו השף של מסעדת לודנס אקספרס הטבעונית יאמר נואש - ואומנם, אחרי לא מעט ניסיונות, הוא הצליח להנפיק לנו כזו לתפארת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חומרים יבשים:
חצי קילו תערובת קמח נטול גלוטן לבצק שמרים (או תערובת קמח רגיל ללא שמרים ועוד 6 גרם שמרים יבשים)
3 כפות (30 גרם) קמח סויה
חצי שקית (5 גרם) אבקת אפייה
כפית מחוקה קסנטאן גאם (4 גרם)
חצי כוס סוכר
רבע כפית מלח
חומרים רטובים:
כוס רסק תפוחים (230 גרם)
חצי כוס קרם קוקוס או חלב אורז (120 מ"ל) + חצי כוס מים רותחים (120 מ"ל)
רבע כפית קליפת תפוז מגוררת
כף וחצי ברנדי או קוניאק (22 מ"ל)
3 כפות שמן זית
לטיגון והגשה:
שמן לטיגון עמוק
ריבה למילוי
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-60 מעלות (לצורך התפחה בלבד).
2 מערבבים היטב את החומרים היבשים למעט המלח.
3 מוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (הבצק יוצא קצת דביק, זה בסדר).
4 נותנים לבצק לנוח 10 דקות, כדי שהשמרים יתחילו לעבוד.
5 מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
6 מכדררים בידיים רטובות 12-14 כדורים מהבצק ומועכים לעובי של כ-3 ס"מ (רצוי להכין את הסופגניות קצת יותר קטנות מהסופגניות הרגילות שנמכרות בחנויות).
7 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו. מסדרים את הסופגניות ומעבירים להתפחה של כחצי שעה בתנור החם.
8 מחממים שמן לטיגון עמוק ומעבירים פנימה את הסופגניות בזהירות – כמה סופגניות בודדות בכל פעם.
9 מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל הסופגניות.
10 ממתינים רבע שעה, מזריקים ריבה, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
המתכון באדיבות רשת לודנס אקספרס הטבעונית.