פסטה ברוטב פטריות בלי שמנת
רוטב פטריות קרמי ועשיר, בלי טיפה אחת של שמנת מתוקה? התשובה היא כן! בואו לראות איך עושים את זה ב-330 קלוריות למנה בלבד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חבילת פסטה (500 גרם)
כף שמן זית
3 שיני שום, פרוסות
30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בחצי כוס מים חמים
1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
2-3 פטריות פורטבלו או יער, פרוסות דק
מלח
פלפל שחור
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית והשום במחבת.
2 סוחטים את פטריות הפורצ'יני (שומרים את מי ההשריה), קוצצים ומוסיפים למחבת.
3 מוסיפים את הפטריות הטריות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
4 מפזרים את הפטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
5 מעבירים חצי מכמות הפטריות לבלנדר, ומוסיפים את מי ההשריה של הפורצ'יני (בלי המשקעים שלמטה). מרסקים לרוטב חלק.
6 מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת עם הפטריות, מחממים דקה ומוסיפים את הפסטה.
* המנה כוללת 330 קק"ל.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף.
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו פלפלים ממולאים ב-285 קלוריות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!