אוכל
צילום׃ svariophoto, Istock

פסטה ברוטב פטריות בלי שמנת

רוטב פטריות קרמי ועשיר, בלי טיפה אחת של שמנת מתוקה? התשובה היא כן! בואו לראות איך עושים את זה ב-330 קלוריות למנה בלבד

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 07/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 250 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חבילת פסטה (500 גרם)

כף שמן זית

3 שיני שום, פרוסות

30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות בחצי כוס מים חמים

1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות דק

2-3 פטריות פורטבלו או יער, פרוסות דק

מלח

פלפל שחור

½ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית והשום במחבת.

2 סוחטים את פטריות הפורצ'יני (שומרים את מי ההשריה), קוצצים ומוסיפים למחבת.

3 מוסיפים את הפטריות הטריות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

4 מפזרים את הפטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה. במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5 מעבירים חצי מכמות הפטריות לבלנדר, ומוסיפים את מי ההשריה של הפורצ'יני (בלי המשקעים שלמטה). מרסקים לרוטב חלק.

6 מחזירים את הרוטב המרוסק למחבת עם הפטריות, מחממים דקה ומוסיפים את הפסטה.

* המנה כוללת 330 קק"ל.

* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף.

 

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו  C

>> בשבוע שעבר הכנו פלפלים ממולאים ב-285 קלוריות

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!