אוכל

מרק שורבה

אחד המתכונים הכי חורפיים, טעימים, מנחמים ומרגשים שיש, והכל עם מינימום של מרכיבים ו-5 דקות של עבודה בלחץ. קחו את המילה שלנו, היום זה בדיוק יום לשורבה (וגם אתמול. ומחר)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 26/11/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן זית

2 כפות פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

2-3 כפות רסק עגבניות

250 גרם פסטה קונכיות קטנות

2 שיני שום, כתושות

פלפל חריף, חתוך באמצע

מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

1.3 ליטר מים (או קצת יותר)

1 ענף סלרי

להגשה:

חצי לימון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את התבלינים, הרסק והשום בסיר.

2 מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) ומערבבים. מוסיפים מים, פלפל חריף, מיץ וקליפת לימון וסלרי. מביאים לרתיחה ומכסים.

3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים את השורבה 20 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד כוס של מים, בלי לפחד.

4 אוכלים מיד (עם חצי לימון בצד), לפני שהפסטה סופגת המון נוזלים.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

מרק שורבה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מרק שורבה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!