מרק שורבה
אחד המתכונים הכי חורפיים, טעימים, מנחמים ומרגשים שיש, והכל עם מינימום של מרכיבים ו-5 דקות של עבודה בלחץ. קחו את המילה שלנו, היום זה בדיוק יום לשורבה (וגם אתמול. ומחר)
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 26/11/24
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2-3 כפות רסק עגבניות
250 גרם פסטה קונכיות קטנות
2 שיני שום, כתושות
פלפל חריף, חתוך באמצע
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
1.3 ליטר מים (או קצת יותר)
1 ענף סלרי
להגשה:
חצי לימון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את התבלינים, הרסק והשום בסיר.
2 מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) ומערבבים. מוסיפים מים, פלפל חריף, מיץ וקליפת לימון וסלרי. מביאים לרתיחה ומכסים.
3 מנמיכים את הלהבה ומבשלים את השורבה 20 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהפסטה לא תידבק לתחתית. אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד כוס של מים, בלי לפחד.
4 אוכלים מיד (עם חצי לימון בצד), לפני שהפסטה סופגת המון נוזלים.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
בתיאבון!