אוכל
תמונת AVI׃ mako

ניוקי ממולא פטריות ובצל ממולא עדשים

ניוקי רך במילוי דוקסל פטריות לצד בצל מתקתק ממולא בעדשים ותאנים. מי ידע שכל כך טעים להיות טבעוני?

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי:

3 תפוחי אדמה לבנים בינוניים

2 בצלים סגולים גדולים

קמח, על פי הצורך

אגוז מוסקט

לרוטב העגבניות:

5-6 עגבניות

3 שיני שום, פרוסות דק

5 עלי מרווה

כפית סוכר

מלח

כף שמן זית

למלית הפטריות (דוקסל):

2 כוסות פטריות קצוצות דק (מומלץ לערבב סוגים שונים: שמפיניון, שיטאקי, פורטובלו, ירדן, אנוקי)

בצל אחד, קצוץ דק

שמן זית

מלח

תימין יבש

למלית העדשים השחורות:

שורש פטרוזיליה מקולף וקצוץ דק

2 דבלים (תאנים מיובשות), חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס מים

1/2 1 עדשים שחורות, מבושלות מראש

כמון

מלח

לרוטב לימון כבוש, חרדל וסילאן:

לימון כבוש אחד

2 כפות חרדל גרגרים

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1 מבשלים ביחד בסיר עם מים את תפוחי האדמה והבצלים.

2 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3 מכינים את רוטב העגבניות: סוחטים לתוך מחבת 5-6 עגבניות, מוסיפים את שיני השום הפרוסות, עלי המרווה, הסוכר והמלח, וגם כף שמן זית. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך מעט.

4 מכינים את מלית הפטריות (דוקסל): מזהיבים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. אם חסרים נוזלים במחבת – מוסיפים מעט מים. ממליחים ומתבלים בתימין.

5 כשתפוחי האדמה רכים, חוצים אותם לשניים ומייבשים אותם בתנור כחצי שעה.

6 מכינים את מלית העדשים השחורות: מזהיבים את שורש הפטרוזיליה במחבת עם מעט שמן. מוסיפים את הדבלים החתוכות וחצי כוס מים. מוסיפים את העדשים המבושלות, ממליחים ומתבלים במעט כמון. מערבבים ומועכים את העדשים בעזרת כף גדולה, עד שמתקבלת עיסה מגובשת. אם חסרים נוזלים – מוסיפים מים.

7 מכינים את הרוטב: כותשים במכתש ועלי לימון כבוש. מוסיפים 2 כפות חרדל, סילאן ושמן זית, ומעבדים עד לקבלת רוטב אחיד.

8 מכינים את בצק הניוקי: מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט. מגררים אותם על פומפייה גסה, ללא הקליפות והקרומים שנוצרו בייבוש. מוסיפים קמח לבן טיפין טיפין, עד שנוצר בצק נוח לעבודה, יציב וחלק. לא להגזים עם הקמח. ממליחים ומתבלים את הבצק באגוז מוסקט.

9 מרכיבים את הבצל הממולא בעדשים: מחממים תנור על מצב גריל בחום גבוה. מורידים לבצלים המבושלים את הראש ובעזרת סכין קטנה מסירים את הליבה שבתחתית. מקלפים את גלדי הבצל אחד אחד. בכל גלד שמים כף-שתיים מהמלית, ומגלגלים לצורת כדור קטן ומאורך. אם נשאר הרבה מהגלד כשוליים, אפשר לחתוך אותו.

10 מסדרים את הבצלים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ומוזגים מעליהם את רוטב הלימון. מכניסים לתנור קרוב לגריל. במהלך האפייה מוציאים את התבנית מדי פעם מהתנור, אוספים את הרוטב מתחתית התבנית בעזרת כף ושופכים אותו מעל הבצלים.

11 ניוקי ממולא פטריות: מרתיחים סיר עם מים ומלח. כדי שבצק הניוקי לא יידבר לידיים, עובדים עם ידיים רטובות. קורצים את הבצק לכדרים בקוטר 2-3 ס"מ. משטחים כל כדור בין כפות הידיים, מניחים במרכזו כף דוקסל, וסוגרים.

12 מבשלים את הניוקי במים רותחים, עד שהם צפים.

13 מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה, ומטגנים את הניוקי בשמן זית משני צדדיו, עד שמתקבל ציפוי זהוב ופריך. מניחים על נייר סופג מיד אחרי הבישול.

14 ההגשה: מסדרים את הבצלים ושופכים עליהם את שארית הרוטב. מסדרים את הניוקי ושופכים מעליו את רוטב העגבניות, ללא עלי המרווה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל מתכוני התכנית