אוכל
צילום׃ אסף לוי, קפה גרג

סלט בורגול עדשים של קפה גרג

מנה צמחונית מזינה וטעימה בטירוף עם בורגול, עדשים, בטטה, אגוזים ועוד המון פינוקים שווים

| קפה גרג | פורסם 24/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 237 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

הכנה לסלט:

1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

מלח ופלפל שחור

מעט סילאן

לסלט:

1 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן

1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)

1 חופן אפונה, חלוטה

2 עגבניות קצוצות

1 פלפל אדום קצוץ

2 מלפפונים קצוצים

1 בצל סגול קצוץ

1 כוס (אפשר פחות) אגוזים, שקדים ובוטנים מסוכרים (מכל הסוגים)

1/2 כוס חמוציות

1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה

1 כף נענע קצוצה

לתיבול:

מלח

פלפל שחור

שמן זית

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל שחור וסילאן ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).

2 מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.

3 המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> לכל המתכונים הצמחוניים של אוכל טוב