צילום׃ אסף לוי, קפה גרג
סלט בורגול עדשים של קפה גרג
מנה צמחונית מזינה וטעימה בטירוף עם בורגול, עדשים, בטטה, אגוזים ועוד המון פינוקים שווים
| קפה גרג
| פורסם 24/08/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
הכנה לסלט:
1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור
מעט סילאן
לסלט:
1 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (30 דקות של בישול במים אמורות להספיק, רק אל תמליחו אותן לפני הבישול)
1 חופן אפונה, חלוטה
2 עגבניות קצוצות
1 פלפל אדום קצוץ
2 מלפפונים קצוצים
1 בצל סגול קצוץ
1 כוס (אפשר פחות) אגוזים, שקדים ובוטנים מסוכרים (מכל הסוגים)
1/2 כוס חמוציות
1 כף גדולה פטרוזיליה קצוצה
1 כף נענע קצוצה
לתיבול:
מלח
פלפל שחור
שמן זית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מתבלים את קוביות הבטטה במלח, פלפל שחור וסילאן ואופים אותן בתנור בחום גבוה (בערך 200 מעלות) עד לריכוך (20-30 דקות).
2 מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה ומתבלים בקורט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
3 המלצה: ממתינים כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתערבבו וייספגו.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!