צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
סלט קינואה מתקתק
סלט מהיר וטעים שמכיל את כל מה שצריך לתזונה בריאה וטובה, עם רוטב וינגרט חמוץ ומתקתק שהופך אותו למושלם
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 10/09/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
500 גרם קינואה
1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
1 בצל סגול פרוס דק
1 בטטה (יקרה מדי? החליפו בחצי דלורית חתוכה לקוביות)
חופן של כוסברה קצוצה
6-7 קורנישונים חתוכים לפרוסות, או 3 מלפפונים חמוצים במלח
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב:
1 לימון סחוט
3 כפות מייפל (טבעי)
3-4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות. שימו לב ברגע שמופיעה נקודה לבנה בגרגיר הקינואה היא מוכנה. מסננים ומניחים בצד.
2 במקביל, מטגנים במחבת את הבטטה / הדלורית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומוסיפים לסלט.
3 מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לרוטב.
4 מעבירים לכלי את הקינואה, ואת שאר המצרכים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!