אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלט קינואה מתקתק

סלט מהיר וטעים שמכיל את כל מה שצריך לתזונה בריאה וטובה, עם רוטב וינגרט חמוץ ומתקתק שהופך אותו למושלם

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 10/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קינואה

1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות

1 בצל סגול פרוס דק

1 בטטה (יקרה מדי? החליפו בחצי דלורית חתוכה לקוביות)

חופן של כוסברה קצוצה

6-7 קורנישונים חתוכים לפרוסות, או 3 מלפפונים חמוצים במלח

50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב:

1 לימון סחוט

3 כפות מייפל (טבעי)

3-4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקינואה בסיר עם מים רותחים כ-8 דקות. שימו לב ברגע שמופיעה נקודה לבנה בגרגיר הקינואה היא מוכנה. מסננים ומניחים בצד.

2 במקביל, מטגנים במחבת את הבטטה / הדלורית כ-8 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ומוסיפים לסלט.

3 מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים לרוטב.

4 מעבירים לכלי את הקינואה, ואת שאר המצרכים, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה