אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה ברוטב בטטה קרמי

רוצים לתקתק ארוחת פסטה בריאה, אבל שתהיה מוקרמת ועשירה? הנה הפתרון: טוחנים בטטות מאודות עם נוזל קוקוס, ומקבלים רוטב שמנתי נהדר, עם כל היתרונות של שמנת ובלי החסרונות

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 15/01/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 300 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת פסטה פנה

שתי בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות

מעט שמן זית, לטיגון

בצל, קצוץ

3 שיני שום, כתושות

חצי עד שלושת רבעי פחית נוזל קוקוס (10-17 אחוז שומן)

מעט מלח

שליש צרור כוסברה, קצוץ גס

כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מאדים את קוביות הבטטה בסלסילת אידוי או שושנת אידוי (אם אין, אפשר לאפות את הבטטות בתנור או אפילו לבשל במיקרו). 

2 מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.

3 מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב. נזהרים לא לשרוף את השום. מורידים מהאש.

4 טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את הבטטה, נוזל הקוקוס והמלח.

פסטה פנה - סוגת (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
פסטה פנה - סוגת|צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

5. מחממים שוב את המחבת, מוסיפים את הרוטב ומחממים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הכוסברה והפסטה ומערבבים.

6. מורידים מהאש, מוסיפים שמן שומשום, מערבבים ומגישים.