פסטה שום ב-5 מרכיבים
עדיין מטביעים את הפסטה שלכם ברוטב? הגיע הזמן להתקדם. במקום לשרוף מצרכים ואנרגיה, תנו את הבמה לחומר גלם אחד שיעשה לכם את כל העבודה - שום צלוי. תוספת קטנה של צ'ילי ואתם הופכים לשפים איטלקים ברגע
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 ראשי שום
1 כוס שמן זית
חצי כפית מלח
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ספגטי או פטוצ'יני
1 כף צ'ילי מיובש
אופן ההכנה:
1 מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפרידים ומקלפים את שיני השום.
3 מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים).
4 מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות.
5 כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים).
6 מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית.
7. הפסטה: מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול.
8 מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו.
9 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר.
10 מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים.
* אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.