אוכל
צילום׃ רותם אלון גלעדי, mako אוכל

פסטה שום ב-5 מרכיבים

עדיין מטביעים את הפסטה שלכם ברוטב? הגיע הזמן להתקדם. במקום לשרוף מצרכים ואנרגיה, תנו את הבמה לחומר גלם אחד שיעשה לכם את כל העבודה - שום צלוי. תוספת קטנה של צ'ילי ואתם הופכים לשפים איטלקים ברגע

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 25/05/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 226 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ראשי שום

1 כוס שמן זית

חצי כפית מלח

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ספגטי או פטוצ'יני

1 כף צ'ילי מיובש

אופן ההכנה:

1 מכינים שום קונפי (רגע! לא לברוח! זה קל!): מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפרידים ומקלפים את שיני השום.

3 מניחים בסיר מתכת או בתבנית קטנה את המלח ואת שיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף תימין או תבלין אחר שאוהבים).

4 מנמיכים את המעלות ל-100, מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה וחצי. מומלץ לבדוק כל חצי שעה שהשיניים לא נשרפות.

5 כשהשיניים רכות ונמעכות בקלות מוציאים ומצננים (ניתן להכין כמות כפולה ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים).

שום קונפי (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
בסיס נפלא לכל פסטה|צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

6 מכניסים את שיני השום הקלופות, רבע מכמות השמן וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך במזלג), וטוחנים עד שנוצרת מחית. 

7. הפסטה: מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים רבע כוס ממי הבישול.

8 מערבבים במחבת עמוקה את מחית השום עם מי הבישול ששמרנו. 

9 מוסיפים את הפסטה לרוטב ומקפיצים יחד במחבת עמוקה או בסיר.

10 מפזרים מעט צ'ילי יבש ומגישים.

* אפשר לגרד מעל גבינת פרמזן.