אוכל
צילום׃ שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה

קינוח שמנצח בהרבה קטגוריות: גם פרווה, גם טבעוני ואין בו פירור קמח אחד. יש בו כמעט כלום מרכיבים, את רוב העבודה הבלנדר עושה, ולכם רק נשאר לכדרר כדורים טעימים (ובריאים!)

אביגיל מייזליק | מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים | פורסם 12/11/18 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 139 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

200 גרם אגוזי לוז

3 כפות קקאו

6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים

3-4 כפות סילאן טבעי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מפזרים את האגוזים על תבנית בינונית וקולים בתנור למשך 4-5 דקות, עד שהקליפה החומה שלהם נסדקת וריח אגוזי עדין נישא באוויר. מוציאים את האגוזים, מצננים מעט ומשפשפים אותם בין כפות הידיים עד שרוב הקליפה החומה נושרת.

>> מתכונים לפסח

2 שומרים בצד 20 אגוזים למילוי הממתק; שומרים בצד עוד שליש מהכמות לציפוי. מעבירים את האגוזים הנותרים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים. מוסיפים את הקקאו והתמרים וטוחנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הסילאן וטוחנים לממרח אחיד.

3 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ. שמים במרכז כל כדור אגוז ומשלימים את הכדור.

4 קוצצים את האגוזים ששמרנו בצד ומגלגלים בהם את כדורי הממתק. מעבירים לצלחת ושומרים במקרר עד להגשה.

מתוק ובריא - הכריכה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
מתוק ובריא - הכריכה|צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

* מתוך הספר "מתוק ובריא", הוצאת דני ספרים, 128 שקלים.