סלט חם של זיתים ירוקים בעגבניות והמון פפריקה
סלט עשיר עם טעמים עמוקים, מוגש עם טחינה קרה וסמיכה לאיזון טעמים מושלם. מתכון מיוחד של השף שגב משה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לסלט הזה מגיעה טחינה קרה וסמיכה, שתתן את הקונטרה לחמימות המתובלת של תבשיל הזיתים. אל תשכחו לקשור את הכוסברה בחוט בישול או בחוט תפירה לבן. כך הכוסברה תיתן את טעמה, אבל לא תגיע לשולחן.
מרכיבים (8 מנות):
לתבשיל הזיתים:
8 כפות שמן זית
2 כרשות, פרוסות דק
10 שיני שום טריות, פרוסות
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 קופסאות קטנות (6 כפות) של רסק עגבניות
3 קופסאות שימורים של זיתים ירוקים מגולענים, מסוננים וסחוטים היטב מנוזליהם
1 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן או שחור, טחון
2 צרורות כוסברה שלמים, קשורים בחוט בהיר
לטחינה:
2 כוסות טחינה גולמית
1 כוס גרגירי חומוס משומרים
1/4 כוס מיץ לימון
כ-3 כוסות מים קרים
1 כפית מחוקה מלח
מעט פלפל לבן או שחור, טחון
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הטחינה: שמים את הטחינה הגולמית, החומוס, הלימון והתבלינים במעבד מזון. מוסיפים כוס וחצי מים ומפעילים את מעבד המזון. את המים הנותרים מוסיפים בהדרגתיות תוך כדי פעולת מעבד המזון, עד שמתקבלת טחינה סמיכה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. שומרים במקרר עד להגשה.
2 ממשיכים לסלט הזיתים: מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הכרשה ומאדים עד לגוון זהוב-חום.
3 מוסיפים את השום ואת שתי הפפריקות ומערבבים במהירות כדי שהפפריקה לא תישרף. מוסיפים את הזיתים ומערבבים היטב. מבשלים 5 דקות.
4 מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את המים. מערבבים שוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומכניסים את צרורות הכוסברה בזהירות.
5 מבשלים 5 דקות ושולפים את צרור הכוסברה החוצה. ממשיכים לבשל, ומערבבים מדי פעם, עד שהתבשיל סמיך וטעמו עמוק.
6 להגשה: יוצקים כמות יפה של טחינה לצלחות עמוקות או צלחת הגשה גדולה. יוצקים מעליה את תבשיל הזיתים ומגישים ליד מצות. כשפסח ייגמר, החליפו אותן בפיתות שרופות מהאש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בספר "הפסח שלנו" מאוגדים מתכוני הסדר של מיטב השפים בישראל. כל הכנסותיו קודש לקניית סלי מזון לנזקקים לחג הפסח