צילום׃ travellinglight, Istock
תבשיל עדשים כתומות סגנון הודי (דאל)
תבשיל פיקנטי וטעים במיוחד
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 30/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
250 גרם עדשים כתומות
2 פרוסות ג'ינג'ר
3 כפות שמן קנולה
1 כפית כורכום
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1 כפית זרעי כמון שלם
1/2 כפית צ'ילי טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
1 בסיר מתאים, מכסים העדשים במים ומביאים לרתיחה. 2. מבשלים כ 15 דקות, מוסיפים לסיר את הכורכום והג'ינג'ר ומבשלים עוד כשעה וחצי. מערבבים מידי פעם. 3. מוסיפים המלח והפלפל ומערבבים. 4. מעל להבה גבוה, במחבת רחבה מחממים השמן, מוסיפים את התבלינים (זרעי הכוסברה, הכמון והצ'ילי) מערבבים ויוצקים על העדשים תוך בחישה. 5. מפזרים מעל את הכוסברה הטרייה ומגישים עם אורז