אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

קציצות ברוקולי ועדשים אדומות

כן, הקציצות האלה מטוגנות. מה לעשות שזה יותר טעים. אבל אל חשש - את גזרת הבריאות מאיישים כאן במסירות אין קץ הברוקולי והעדשים האדומות, שהופכים את המנה הזו למנה מטוגנת שכולה טוב. חסלו, חסלו אותן בכיף שלכם

עופרי זוטא | mako אוכל | פורסם 23/04/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 150 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

כוס וחצי עדשים אדומות (מסוננות היטב אחרי השריה של 6 שעות לפחות)

400 גרם ברוקולי

1 בצל סגול קטן (או חצי בצל)

3 כפות גדושות של קמח עדשים (או כל קמח אחר)

1 כפית זרעי כוסברה, טחונים (אפשר גם כמון)

1 כפית מלח

חצי כוס פירורי לחם

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הברוקולי כ-10 דקות, מסננים ומצננים מעט.

2 טוחנים במעבד מזון את העדשים עד לקבלת פירורים. מוציאים מהתערובת חצי כוס ומניחים בצד.

3 מוסיפים למעבד המזון את הברוקולי והבצל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מעבירים את התערובת לקערה רחבה, מוסיפים את הקמח והתבלינים, מערבבים היטב, ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

5 מערבבים בקערה שטוחה חצי כוס פירורי לחם ואת חצי כוס פירורי העדשים ששמרנו בצד (הם ישמשו לציפוי הקציצות).

6 מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות. מצפים כל קציצה בתערובת הקמח והעדשים לקבלת ציפוי קראנצ'י (בדומה לשניצל).

7 מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן לטיגון. מטגנים את הקציצות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ויפות.