קציצות ברוקולי ועדשים אדומות
כן, הקציצות האלה מטוגנות. מה לעשות שזה יותר טעים. אבל אל חשש - את גזרת הבריאות מאיישים כאן במסירות אין קץ הברוקולי והעדשים האדומות, שהופכים את המנה הזו למנה מטוגנת שכולה טוב. חסלו, חסלו אותן בכיף שלכם
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
כוס וחצי עדשים אדומות (מסוננות היטב אחרי השריה של 6 שעות לפחות)
400 גרם ברוקולי
1 בצל סגול קטן (או חצי בצל)
3 כפות גדושות של קמח עדשים (או כל קמח אחר)
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים (אפשר גם כמון)
1 כפית מלח
חצי כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הברוקולי כ-10 דקות, מסננים ומצננים מעט.
2 טוחנים במעבד מזון את העדשים עד לקבלת פירורים. מוציאים מהתערובת חצי כוס ומניחים בצד.
3 מוסיפים למעבד המזון את הברוקולי והבצל וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את התערובת לקערה רחבה, מוסיפים את הקמח והתבלינים, מערבבים היטב, ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
5 מערבבים בקערה שטוחה חצי כוס פירורי לחם ואת חצי כוס פירורי העדשים ששמרנו בצד (הם ישמשו לציפוי הקציצות).
6 מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה קציצות. מצפים כל קציצה בתערובת הקמח והעדשים לקבלת ציפוי קראנצ'י (בדומה לשניצל).
7 מחממים מחבת רחבה ומוסיפים שמן לטיגון. מטגנים את הקציצות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות ויפות.