צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה
סלט חציל צלוי בטחינה
סלט חצילים צלויים על הגריל או בתנור, עם טחינה מעולה בדיוק כמו שצריך
נופר יערי | לא על החסה לבדה
| פורסם 11/04/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 חצילי בלאדי
1/4 כוס טחינה גולמית (או יותר, למי שאוהב)
1 לימון עסיסי
2 שיני שום כתושות
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחוררים מעט את החציל במזלג וצולים על הגריל עד שהוא רך לגמרי.
2 פותחים את החציל ומוציאים את תוכנו בעזרת מזלג. קוצצים קצת בסכין, כדי שלא ישארו "שרוכים" מאורכים שקשה לאכול. מניחים במסננת ומניחים לכמה דקות, להגרת נוזלים.
3 מערבבים את החציל עם הטחינה, הלימון, השום והמלח. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים טחינה או לימון. מזלפים שמן זית ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!