אוכל
צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה

סלט חציל צלוי בטחינה

סלט חצילים צלויים על הגריל או בתנור, עם טחינה מעולה בדיוק כמו שצריך

נופר יערי | לא על החסה לבדה | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 101 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילי בלאדי

1/4 כוס טחינה גולמית (או יותר, למי שאוהב)

1 לימון עסיסי

2 שיני שום כתושות

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחוררים מעט את החציל במזלג וצולים על הגריל עד שהוא רך לגמרי.

2 פותחים את החציל ומוציאים את תוכנו בעזרת מזלג. קוצצים קצת בסכין, כדי שלא ישארו "שרוכים" מאורכים שקשה לאכול. מניחים במסננת ומניחים לכמה דקות, להגרת נוזלים.

3 מערבבים את החציל עם הטחינה, הלימון, השום והמלח. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך, מוסיפים טחינה או לימון. מזלפים שמן זית ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!