אוכל
צילום׃ בן יוסטר, mako אוכל

תבשיל שורשים ביין אדום

כמו שהחיים לימדו אותנו, יש תבשילים טבעוניים שיכולים למלא את הגעגוע לבשר. קפה לנדוור השיקו תפריט טבעוני, ואנחנו שמנו יד על התבשיל הצרפתי הזה, שחוץ מהיין האדום שבתוכו אנחנו ממליצים על כוס נוספת לידו

קפה לנדוור | mako אוכל | פורסם 21/03/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 77 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

600 גרם רצועות סויה בטעם בקר (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום

חצי כוס (120 מ"ל) שמן זית

גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות

בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

גבעול סלרי, חתוך לקוביות קטנות

4 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים

4 שינים שום, כתושות

כפית עלי רוזמרין קצוצים

כפית מחוקה של מלח

חצי כפית פלפל שחור

כוס (240 מ"ל) מים

2 כפות סילאן

צרור בצל ירוק, חתוך לטבעות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את רצועות הסויה בסיר קטן עם חצי מכמות היין, עד שכל הנוזלים מתאדים.

2 מחממים חצי מכמות השמן בסיר רחב ושטוח וצורבים את רצועות הסויה עד שהן משחימות יפה. מוסיפים את קוביות הגזר, הבצל, הסלרי, הפטריות, השום, הרוזמרין, התבלינים ויתר השמן, וממשיכים לטגן בחום גבוה עד שהכל משחים יפה.

3 מוסיפים לסיר את כוס היין הנוספת, המים והסילאן, מגרדים את תחתית הסיר מכל המשקעים וממשיכים לבשל עד לצמצום והסמכת הנוזלים.

4 מפזרים מעל התבשיל את טבעות הבצל הירוק, ומגישים. מומלץ להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה אפויים.

המנה היא חלק מהתפריט הטבעוני החדש של רשת קפה לנדוור.

>> 10 רעיונות לממתקים ביתיים שישדרגו את משלוח המנות שלכם

>> והמון מתכונים לאוזני המן

>> בקטע של מאפים? בואו לבייקרי שלנו!