צילום׃ stock_xchng
מתכון: אורז חגיגי עם שקדים, צימוקים ומשמשים
אורז קל וייצוגי, עם מלא תוספות והפתעות צבעוניות
דוד גול | showchef.co.il
| פורסם 30/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
- 1 כף שמן רגיל
- 1 כוס אורז
- מס' חוטים של זעפרן
- 3 כפות צמוקים
- 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
- 3 כפות משמשים מיובשים
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 גזר קצוץ
- 1 בצל קצוץ
- שן שום קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1) בסיר מתאים מחממים השמן ומוסיפים האורז ושאר המצרכים. 2) מערבבים היטב ומטגנים על אש בינונית מס' דקות עד שהאורז מלבין וממש חם. 3) מוסיפים 2 כוסות מים רותחים. 4) מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח. 5) מכסים ומאדים על אש קטנה 20 דקות, מכבים ומחכים עוד 10 דקות ואז מגישים.