צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
חיתוכיות טחינה
מחפשים מתכון לקינוח מהיר? מצאתם. עוגיות במרקם מתפורר, נימוח ונמס בפה שקשה להפסיק לחסל. ועל הדרך הן גם פרווה וגם טבעוניות
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 28/02/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (25 מנות):
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס קוואקר
קמצוץ מלח
1/2 כוס סוכר
1 כוס טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1 מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים קוואקר, מלח וסוכר ומערבבים.
2 מוסיפים טחינה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ומאחדים בידיים לבצק. אם הבצק פירורי ויבש מדי, מוסיפים עוד כף טחינה. אוספים את הבצק לכדור.
3 משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למלבן בגודל 20X25 ס"מ. אופים בחום של 180 מעלות, 18-20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב.
4 חותכים בסכין חדה רק כשהבצק האפוי קר לחלוטין. החיתוכיות מתפוררות מעט וזה בסדר. אם חותכים לפני קירור מוחלט, העוגיות יתפוררו לחלוטין. יוצאות כ-20-25 חיתוכיות.
** אפשר להכין גם כעוגיות – יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ואופים באותה צורה, כ-15 דקות.