אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

חיתוכיות טחינה

מחפשים מתכון לקינוח מהיר? מצאתם. עוגיות במרקם מתפורר, נימוח ונמס בפה שקשה להפסיק לחסל. ועל הדרך הן גם פרווה וגם טבעוניות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 28/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 252 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (25 מנות):

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס קוואקר

קמצוץ מלח

1/2 כוס סוכר

1 כוס טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

1 מנפים יחד קמח ואבקת אפייה. מוסיפים קוואקר, מלח וסוכר ומערבבים.

2 מוסיפים טחינה, תמצית וניל ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב ומאחדים בידיים לבצק. אם הבצק פירורי ויבש מדי, מוסיפים עוד כף טחינה. אוספים את הבצק לכדור.

3 משטחים את הבצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה למלבן בגודל 20X25 ס"מ. אופים בחום של 180 מעלות, 18-20 דקות. הבצק לא אמור להזהיב.

4 חותכים בסכין חדה רק כשהבצק האפוי קר לחלוטין. החיתוכיות מתפוררות מעט וזה בסדר. אם חותכים לפני קירור מוחלט, העוגיות יתפוררו לחלוטין. יוצאות כ-20-25 חיתוכיות. 

**  אפשר להכין גם כעוגיות – יוצרים מהבצק כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ואופים באותה צורה, כ-15 דקות.