אוכל
תמונת AVI׃ mako

סורבה ליים ונענע

גלידה ביתית בטעם ליים עם נענע טרייה

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 27/12/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

100 מ"ל מים

150 גרם סוכר

קילו ליים

חופן עלי נענע טריים

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את המים עם הסוכר על אש נמוכה כ-5 דקות.

2 סוחטים את הליים. את המיץ המתקבל טוחנים בבלנדר עם עלי הנענע בלבד (ללא הגבעולים).

3 מוסיפים את סירופ הסוכר למיץ הליים באופן הדרגתי, עד שמגיעים לרמת המתיקות הרצויה.

4 מעבירים למכונת גלידה ומכינים לפי הוראות המכונה. שומרים במקפיא עד להגשה.

* אם אין מכונת גלידה, ניתן להכין באופן הבא: שופכים את התערובת לקערה ומקפיאים. כל שעה יש לערבב את התערובת בעזרת מזלג עד להקפאה מלאה. ככל שמערבבים יותר כך המרקם יהיה יותר חלק ואחיד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!