אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

חביתת חומוס טבעונית

מה הקשר בין חביתה רגילה לחביתה טבעונית? כלום בערך, רק המחבת. ובכל זאת, אנחנו מאלה שמאמינים שגם אוכלי כל צריכים, לפחות פעם אחת בחיים, לתת צ'אנס לחביתת חומוס כמו שצריך. הנה, המתכון של בנדיקט יעזור עם זה

| בנדיקט | פורסם 27/11/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 46 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבלילת קמח החומוס:

רבע כוס חלב סויה ממותק

חצי כוס מים

2 כפות שמן תירס

כוס קמח חומוס

כף מלח

לחביתה:

ספריי שמן

כף בצל מטוגן

שני שליש כוס בלילת קמח חומוס 

חצי כף גרעיני תירס

כף וחצי קוביות עגבנייה

חצי כף עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה וכו') קצוצים

אופן ההכנה:

1 מכינים את בלילת החומוס: מערבבים בקערה את החלב, המים והשמן. בקערה נוספת מערבבים את קמח החומוס והמלח. מוזגים את תערובת הנוזלים לתערובת קמח החומוס תוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

2 מרססים מחבת טפלון (26 ס"מ) בספריי שמן ומחממים מעל להבה בינונית.

3 מוסיפים את הבצל המטוגן למחבת, מניחים לו להתחמם מעט ומפזרים אותו באחידות.

4 מוסיפים בלילת חומוס ומשטחים במחבת.

5 מפזרים באחידות את התירס, העגבניות ועשבי התיבול, וממשיכים לבשל על אש נמוכה-בינונית, עד שהחלק העליון מתייבש כמעט לגמרי (אין צורך לכסות את המחבת).

6 הופכים, וממשיכים לבשל עד לעשייה מוחלטת.

7 הופכים את החביתה שוב, ומחליקים לצלחת כשהתוספות כלפי מעלה.