אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

לחם לבן ללא לישה

למה שלא תנצלו את הסופ"ש להכנת לחם לבן מהסוג המצוין לכריכים? אמיתי, טרי וטעים, כזה שאפשר להכין רק ב-10 אצבעות? אל דאגה, במתכון הזה לא צריך אפילו ללוש את הבצק

| mako אוכל | פורסם 04/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 105 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-2 כיכרות:

850 גרם קמח (6 כוסות - רצוי חצי קמח ללחם וחצי קמח לבן רגיל)

8 גרם שמרים יבשים (כף)

כפית וחצי-שתי כפיות מלח

700 מ"ל (3 כוסות מים פחות כף)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר לכ-5 שעות. בשלב זה אפשר או לאפות את הלחם, או להכניס את הקערה המכוסה למקרר, שם הבצק יוכל להישמר עד שבועיים.

2 האפייה: מוציאים חצי מהבצק מהקערה (הכמות הזו תספיק לכיכר אחת גדולה למדי), ומחזירים את הקערה למקרר. לשים את הבצק 3-4 לישות על משטח מקומח ויוצרים צורת מלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מקפלים בצורת מעטפה (שליש בצק לכיוון המרכז, ומעליו השליש השלישי).

3 משמנים תבנית לחם ומניחים בפנים את הבצק, כשהתפר כלפי מטה. מכסים שוב, ומניחים לתפיחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-230 מעלות.

4 מפזרים מעט קמח על הבצק, וחורצים במרכזו חריץ לאורך בעזרת סכין משוננת (השלב הזה לא הכרחי, אבל בלעדיו התפיחה תהיה פחות סימטרית ויפה). לחלופין אפשר לחרוץ כמה פסים אלכסוניים, כמו בתמונה.

5 אופים 30-35 דקות, עד שהלחם מתחיל להשחים. מניחים להצטנן לחלוטין לפני הפריסה.

* מבוסס על מתכון מהאתר FOOD52

 

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!