אוכל
צילום׃ עדי רם

עוגת תמרים ללא סוכר

סוכר אין פה, אבל הרבה בריאות יש ויש. בחושה תמרים שתעשה לכם שמח בפה

פיליס גלזר | mako | פורסם 26/05/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 ביצים מופרדות
2 כוסות (כ-325 גרם או כ-26 תמרים קטנים) תמרים רכים, למשל מזן דרי
½ 2 כוסות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית קינמון
½ 1 כוסות רוויון או יוגורט
¾ כוסות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, או מרפדים בנייר אפייה מודבק עם קצת שמן או חמאה. 2. טורפים את חלבוני הביצים במיקסר חשמלי עד שהם יציבים אך לא קשים ומעבירים לקערה אחרת. שמים בצד. 3. מוסיפים את חלמוני הביצים לקערת המיקסר וטורפים. מגלענים את התמרים, מוסיפים את התמרים לחלמונים וממשיכים לטרוף במהירות בינונית-גבוהה במשך 3 דקות. 4. בקערה אחת מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לקערת חלמוני הביצים לסירוגין עם הרוויון והשמן. טורפים עד לקבלת תערובת חלקה ומקפלים פנימה את חלבוני הביצים. 5. מערבבים את התערובת עם כף (כדי לערבב פנימה משקעים מהתחתית) ויוצקים לתבנית. אופים כ-35 דקות או עד שקיסם שמוחדר במרכז יוצא נקי. 6. מצננים כחצי שעה לפני שמורידים את הטבעת.