רוגלך עם מעדן פרי ללא תוספת סוכר
רוגלך מבצק נהדר וקליל עם שמנת חמוצה, ובתוכו שכבה נעימה של מעדן פרי (אנחנו הלכנו על תותים, אבל אפשר מה שרוצים) ואגוזים (גם איתם אפשר להתפרע). מגלגלים, מורחים, וזהו - לתנור
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (24 מנות):
לבצק:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם שמנת חמוצה, 15%
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
למילוי:
250 גרם (צנצנת) מעדן תות שדה ללא תוספת סוכר
1/3 כוס אגוזים קצוצים (איזה שרוצים)
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
3 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעה במקרר או חצי שעה במקפיא.
4 מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ. בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה של מעדן תות שדה. מפזרים מעל אגוזים.
5 חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים.
6 מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 אופים כ-25 דקות, או עד שהרוגלך משחימים. שומרים בכלי אטום.
הערות:
* כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. על מנת למנוע את זה קררו את הבצק היטב וקמחו את המשטח.
* יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים.
* אפשר להשתמש במעדן פרי ללא תוספת סוכר גם בטעמים אחרים: דובדבנים, דומדמניות, תאנים.
* אפשר להשתמש בסוגי אגוזים אחרים לפני הטעם, או להשמיט אותם מהמתכון.
לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי