אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוזני המן ללא תוספת סוכר

מתכון קל להכנה של אוזני המן ללא סוכר, פריכות ומתוקות. רק חצי שעה זמן עבודה

אורן בקר | בית הספר לאפייה "אורן בקר סדנאות שף" | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

210 גרם חמאה רכה

75 גרם מלטיטול (שליש כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1

75 גרם אבקת שקדים (2/3 כוס)

1 ביצה

300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

למלית קוקוס וגרעיני חמניות (ללא סוכר):

100 מ"ל חלב קוקוס

150 גרם מלטיטול (3/4 כוס), או תחליף אחר שמחליף סוכר ביחס של 1:1

כף שטוחה קינמון

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

2 כפות חמאה

1 כפית תמצית וניל

60 גרם קוקוס יבש (2/3 כוס)

50 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)

40 גרם גרעיני חמניות (רבע כוס)

40 גרם סובין (כמעט חצי כוס)

אופן ההכנה:

1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלטיטול ואבקת שקדים. מוסיפים את ביצה וממשיכים לערבל. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2 בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר חלב קוקוס, מלטיטול, קינמון, מיץ וגרידת לימון, חמאה ותמצית וניל, ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים את הקוקוס ומבשלים על אש נמוכה עד שהקוקוס סופג את הנוזלים.

4 מכבים את האש ומוסיפים את האגוזים, גרעיני החמנייה והסובין. משאירים את המלית להצטנן היטב לפני השימוש.

5 מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ (על משטח מקומח) וקורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול מעט מהמלית ומקפלים לצורת משולש. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-15 דקות ב-150 מעלות. מצננים ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>>> כל המתכונים לאוזני המן