עוגת שוקולד ואגוזים ללא תוספת סוכר
אחרי מתקפת המתיקות שחווינו בפורים, יכלנו לעצור לרגע עם כל המתוק הזה, אבל אז אמרנו לעצמנו למה בעצם? והחלטנו לפתוח את השבוע עם העוגה הזו, שמכילה המון מרכיבים מעולים, אבל אפילו לא גרגיר סוכר אחד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לעוגה (תבנית של 20 ס"מ על 20 ס"מ):
2 חבילות (200 גרם) שוקולד חלב ללא תוספת סוכר
200 גרם חמאה
4 ביצים בטמפרטורת חדר
4 שקיות תחליף סוכר סטיביה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) אספרסו או מים רותחים
1 כוס פחות 3 כפות ( 110 גרם) קמח
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר עם אגוזים ללא תוספת סוכר, חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
לקישוט:
חופן אגוזי פקאן, שלמים או קצוצים
חופן אגוזי קשיו, שלמים או קצצוצים
חופן פיסטוקים, מקולפים
חופן שקדים, פרוסים
30 גרם שוקולד ללא תוספר סוכר, מומס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3 בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם תחליף הסוכר במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה.
4 מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד, וממשיכים להקציף עד איחוד החומרים. מוסיפים את תמצית הווניל, האספרסו או המים הרותחים, ומערבבים שוב.
5 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עד להטמעת המרכיבים היבשים.
6 מוסיפים שוקולד מריר עם אגוזים ומערבבים.
7 יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים במשך כ-20 עד 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ובחלק העליון נוצר קרום סדוק. מצננים לגמרי (יחד עם נייר האפייה) ומזלפים את השוקולד המומס. פורסים ומגישים.