אוכל
צילום׃ מוטי פישבין, יחסי ציבור

עלי גפן במילוי גבינת עיזים ברוטב דבש

מתכון נפלא מארצות הבלקן בתוספת מתוקה לכבוד ראש השנה

חיים כהן | מועצת הדבש | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

250 גרם עלי גפן, לפחות 50 עלים
1 כוס (250 גרם) אורז בסמטי
3 כפות שמן זית
150 גרם גבינת עיזים
2 ביצים
מלח גס

לרוטב

1/4 כוס (100 גרם) דבש

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מטגנים את האורז בשמן הזית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כוס מים רותחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כעשר דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.

2 בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג. מוסיפים את הביצים וטורפים עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורז ומערבבים. אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס. ממלאים את עלי הגפן.

3 מרפדים תבנית חסינת אש בינונית בעלי הגפן שנותרו ומסדרים בצפיפות את העלים הממולאים, במידת הצורך בשכבות. 

4 מחממים תנור ל-150 מעלות.

5 יוצקים על העלים 2-1 כוסות מים רותחים לכיסוי ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת. 

6 אופים כשעה בתנור שחומם מראש. מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.

7 מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא נוזלי לחלוטין ויוצקים על העלים. מגישים חם.