אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

קציצות אורז

בשר טחון, אורז ובטטה משתלבים יחד לקציצות מעולות שישדרגו כל ארוחה

pirge | פורום המתכונים של תפוז | פורסם 23/06/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3/4 כוס אורז
1/2 קילו בשר בקר טחון, או בקר מעורב עם הודו/עוף
בטטה במשקל 200 גרם, מקולפת ומגוררת גס
2 ביצים
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
3 שיני שום כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה
2 כפות סלט חומוס
כפית קטשופ
2 כפות קמח רגיל
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז 20 דקות בכוס וחצי של מים רותחים (אם יש אורז מוכן – הכמות היא שתי כוסות).

2 מערבבים בקערה טוב טוב את כל המרכיבים, ומכינים כ-20 קציצות.

3 מטגנים את הקציצות עד שהן שחומות משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומעבירים לתבנית אפייה בשכבה אחת (בלי הנייר כמובן).

4 לפני הארוחה מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים 15 דקות או יותר.

5 מגישים עם סלט ישראלי מתובל במיונז.

הערות:

1 אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב אדום פיקנטי ולהגיש חם על פירה.2. אם לא רוצים לטגן מניחים את הקציצות על ניר אפייה, אופים צד אחד, מזלפים מעט שמן ואופים את הצד השני – כל צד בערך 15 דקות.