אוכל
צילום׃ חגית ביליה וגיא בהר, ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן

אורז פרסי ירוק

מי שאוהב כוסברה הולך לעוף על האורז הזה ולהכין אותו באופן קבוע. ומה יעשה מי שלא? ילמד מה טוב בחיים, או לחלופין יכין אותו עם עשבי תיבול אחרים כמו בזיליקום, פטרוזיליה או אפילו תרד או מנגולד

חגית ביליה | ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן | פורסם 18/06/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 135 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למחית התיבול:

1 צרור כוסברה

2 שיני שום

1 בצל, חתוך גס

3 כפות שמן זית

חצי כוס מים

לאורז:

רבע כוס שמן

2 כוסות אורז בסמטי

3 כוסות מים

1 כפית מלח

להגשה:

3 כפות שמן זית

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את מחית התיבול: מרסקים יחד בבלנדר את הכוסברה, השום והבצל עם שמן הזית והמים.

2 מכינים את האורז: מחממים סיר עם שמן ומטגנים את האורז כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.

3 מוסיפים את מחית התיבול יחד עם המים והמלח ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-20 דקות נוספות.

5 פותחים, מוסיפים את שמן הזית והפלפל השחור, מערבבים ומגישים.

ספר המטבח של לייזה פאנלים, הוצאת מודן, 88 שקלים.