אוכל
צילום׃ Yana Petruseva, Istock

אורז מלא בפלפל אדום וחריף

תבשיל אורז פיקנטי וטעים

| טבע הריפוי | פורסם 17/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס אורז מלא – רצוי בסמתי
2 כפיות שמן זית
1 כוס בצל יבש קצוץ דק
1 כפית מלח
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס חומץ בן יין
1 פלפל אדום גדול קצוץ
1 פלפל חריף ללא הגרעינים קצוץ דק מאוד
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
פלפל לבן לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים
3 כפיות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

לחמם את השמן בסיר ולטגן קלות את הבצל עם ½ - כפית מלח כ- 5 דקות. להוסיף לבצל את השום ואת החומץ ולהמשיך לבשל כ- 2 דקות עד שהנוזלים כמעט נספגים. להוסיף את הפלפל, את הפלפל צ'ילי (אם כן) ואת התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את האורז לסיר ולערבב כ- 3 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים, להביא שוב לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמים נספגים כ- 40 דקות או כ- 20 דקות לאורז לבן. כשהאורז מוכן להוסיף את הכוסברה, לערבב במזלג בעדינות ולהגיש.