אוכל
צילום׃ burdem, Istock

תחתיות ארטישוק ממולאות

בבשר טחון עם עשבי תיבול ורוטב עגבניות

תמי אקרמן | תוכנית הבוקר של קשת | פורסם 06/01/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 106 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 אריזה (400 גרם) תחתיות ארטישוקים קפואים

למלית:

500 גרם בשר בקר טחון (או שילוב של בקר עם הודו ו/או עוף)
6 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר כוסברה)
2 שיני שום מעוכות
1 ביצה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה חריפה
מלח, פלפל שחור

לרוטב:

3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות דק
6 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר כוסברה)
1 מכל עגבניות מרוסקות (300 גרם)
מלח, פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה

לטיגון:

1 ביצה טרופה
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

הכנת המלית:1 מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, השום, הביצה והתבלינים. (את התבלינים כדאי להוסיף בהדרגה, לפי הטעם).2. יוצרים מהעיסה קציצות וממלאים בהן את תחתיות הארטישוק. אם יש עודף עיסה מכינים ממנה קציצות ואותן מבשלים ברוטב, יחד עם התחתיות.3. טובלים את הארטישוק הממולא בביצה טרופה, מטגנים קלות משני הצדדים במחבת עם השמן ומוצאים לנייר סופג.

הכנת הרוטב:1 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את הבצל והשום, עד שיזהיבו.2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד כחצי כוס מים.3. מקטינים את האש ומסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות. אם יש קציצות נוספות מניחים אותן בזהירות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה כאשר מפעם לפעם מרטיבים את הקציצות ברוטב.4. מגישים מנות אישיות.