אוכל
צילום׃ דניאל לילה , יח"צ

קציצות מנגולד, תרד ואורז

נכון לרגע זה אנחנו שמחים להכריז על הקציצות האלה כעל המנה הבריאה החביבה עלינו ביותר. עד כדי כך שאם אין אורז מאתמול - ובדרך כלל אין - אנחנו פשוט מכינים במיוחד. מפריע לכם הטיגון? מוזמנים לאפות

זהר לוסטיגר בשן | לאכול טוב יותר | פורסם 16/05/22 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20-15 קציצות:

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

10 עלי מנגולד קצוצים גס, את הגבעולים קוצצים דק

400 גרם עלי תרד טריים קצוצים או 1/2 שקית תרד מהקפאה

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט מגורר

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 ביצים

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות קמח או קמח חומוס

2 כוסות אורז מלא מבושל

לטיגון:

חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מתכונים לשבועות

מתכונים לעוגות גבינה

1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בצל כ-10 דקות על להבה בינונית עד הזהבה.

2 מוסיפים עלי מנגולד ותרד, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומטגנים כ-8 דקות עד שהעלים מצטמצמים לרבע מנפחם וצבעם נעשה כהה.

3 מוסיפים פטרוזיליה ושום ומטגנים עוד דקה עד שהכול מעורבב היטב ועולה ניחוח של שום.

4 מצננים מעט את התערובת ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל (היזהרו עם המלח מכיוון שהגבינה הבולגרית מלוחה).

5 בקערה גדולה טורפים ביצים במזלג, מוסיפים גבינה בולגרית, קמח ואורז מבושל וטורפים היטב. מוסיפים לתערובת את העלים הירוקים מהמחבת ומערבבים לתערובת אחידה ודי דביקה. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים.

6 בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ ומסדרים במגש מרופד בנייר אפייה.

7 מחממים שכבה דקה של שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד על להבה בינונית עד שהן מזהיבות ומתמצקות ואפשר להרים אותן בקלות בעזרת מרית. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הקציצות. מוסיפים מעט שמן זית בין סבב לסבב.

8 הקציצות יישמרו בקופסה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.

המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן. לרכישת הספר

גיוונים

* אפשר גם לאפות: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית. מניחים את הקציצות בתבנית ומשמנים מעט את חלק העליון שלהן בעזרת מברשת או תרסיס שמן. אופים ב-180 מעלות 12-10 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות מעט.

* לגרסה טבעונית: מורידים את הביצים והגבינה מהמתכון ומחליפים את הקמח הרגיל ברבע כוס קמח עדשים כתומות. מעבירים את תערובת הקציצות למקרר לחצי שעה להתייצבות כדי להקל על הגלגול.