צילום׃ hemi_p, ג'ימלאיה
אורז עם פירות יבשים
מנה עשירה ומשביעה
דלית אוזן | מאסטר שף
| פורסם 15/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות אורז
כף שמן
חצי כפית מלח
3 כוסות מים רותחים
8 יחידות מישמש יבש קצוץ
5 יחידות שזיפים יבשים ללא חרצנים קצוץ
חצי כוס שקדים מולבנים
חצי כוס צימוקים
חצי כוס אגוזי מלח שבורים
רבע כוס שמן
כפית קינמון
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה:
1 מטגנים טיגון קל את האורז ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מבשלים על אש קטנה רבע שעה או עד שאין מים בסיר. 2. בסיר אחר מטגנים בשמן את הבצל עד שהוא חום ואפילו קצת שחור. 3. מוסיפים את האגוזים והשקדים לטיגון קצר. מוסיפים את הפירות היבשים ואת הקינמון, מבשלים על אש קטנה ומערבבים כל רבע שעה. אם חסר נוזלים, מוסיפים מעט שמן בכל פעם. 4. מפזרים על האורז המוכן