אוכל
צילום׃ אסף רונן

אורז עם בשר טחון ובהרט

המנה הזאת יכולה להיות גם עיקרית וגם תוספת, היא לוקחת 20 דקות והיא יפה כמו מלכה וטעימה בטירוף

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק

2-3 גזרים מגורדים גס

500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לו מעט שומן כבש)

2 כוסות אורז פרסי (אפשר גם בסמטי)

3 שיני שום קצוצות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)

כפית בהרט

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את הגזר לדקה נוספת.

2 מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים והבשר יהיה מפורר. מטגנים כ-3 דקות נוספות.

3 מוסיפים את האורז והשום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.

4 מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 2.5-3 כוסות מים חמים.

5 מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אחרי שסוגרים את האש משאירים את המכסה סגור עוד כ-10 דקות.

* מי שלא אוהב בקר טחון יכול להחליף אותו בעוף טחון.