צילום׃ אסף רונן
אורז עם בשר טחון ובהרט
המנה הזאת יכולה להיות גם עיקרית וגם תוספת, היא לוקחת 20 דקות והיא יפה כמו מלכה וטעימה בטירוף
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 02/01/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
2-3 גזרים מגורדים גס
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לו מעט שומן כבש)
2 כוסות אורז פרסי (אפשר גם בסמטי)
3 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמיר קצוץ (לא חובה)
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בסיר כ-3 דקות ומוסיפים את הגזר לדקה נוספת.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כך שלא יהיו גושים והבשר יהיה מפורר. מטגנים כ-3 דקות נוספות.
3 מוסיפים את האורז והשום, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
4 מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים ומוסיפים 2.5-3 כוסות מים חמים.
5 מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אחרי שסוגרים את האש משאירים את המכסה סגור עוד כ-10 דקות.
* מי שלא אוהב בקר טחון יכול להחליף אותו בעוף טחון.