אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מג'דרה מאורז מלא ושעועית מש

מתכון פשוט ומעולה של מג'דרה מליגה אחרת, שילוב בין דגנים לקטניות שמספק לנו חלבון מלא בכמויות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 15/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 192 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז בסמטי מלא (או אורז מלא רגיל)

1/4 2 כוסות מים רותחים

1/2 כוס שעועית מש (רצוי כזו שהושרתה והונבטה, אבל לא חובה. ראו הסברים אחרי המתכון)

3 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

1 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה

להגשה:

לימון

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז, מסננים היטב, וקולים על אש גבוהה בסיר יבש (ללא שמן) עד שכל המים מתאדים. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות עד שהמים נספגים לחלוטין.

2 במקביל שמים את המש בסיר קטן עם כוס וחצי מים, מחממים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה (אם השתמשתם במש שלא הונבטה מראש הבישול יתארך לכחצי שעה). מסננים.

3 במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים למחבת את השום, התבלינים והפטרוזיליה ומערבבים. מטגנים דקה נוספת.

4 מוסיפים לסיר האורז את המש ואת תערובת הבצל ומערבבים בעדינות. מומלץ לסחוט לימון טרי מעל המנה לפני ההגשה.

>> כל המתכונים לראש השנה