אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

אורז לבן

מתכון לאורז בסיסי. אורז אחד אחד שכל אחד יכול להכין בבית

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 24/05/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 976 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כפות שמן (אני ממליצה על קנולה, כי אין לו טעמי לוואי)

1 כוס אורז

1/2 1 כוסות מים רותחים

1/2 כפית שטוחה מלח

3 גרגרי פלפל אנגלי (לא חובה. פלפל אנגלי יוסיף ניחוח נפלא. זהו תבלין האורז הסודי שלי)

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז בתוך מסננת, מתחת למים זורמים. מערבבים עם היד בעדינות, בתנועות סיבוביות, עד שהמים שיוצאים מתחתית נעשים שקופים.

2 מניחים את המסננת בצד עד שהאורז מתייבש (יכול לקחת בין עשר דקות לחצי שעה, תלוי במזג האוויר).

3 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן במשך דקה על גבי להבה בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן.

4 מוסיפים את המלח, מטגנים את האורז ומערבבים בעדינות לעיתים קרובות, עד שכמחצית הגרגרים מלבינים.

5 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים מים רותחים. מערבבים פעם אחת.

6 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 25 דקות. לא פותחים את הסיר במשך כל זמן הבישול! אחרי 25 דקות מכבים את האש, ומוודאים שהאורז נראה יבש לחלוטין ושאין נוזלים בסיר.

7 מניחים מגבת מטבח נקייה ומקופלת בין הסיר למכסה ומשאירים כך עשר דקות.

8 פותחים את הסיר, מערבבים ומאווררים בעדינות בעזרת מזלג.

למיטיבי לכת:

• לפני הכנסת האורז לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק עד שקיפות. כשהאורז מוכן וסיים לנוח, תראו את הבצל נח מעליו. ערבבו בעדינות בעזרת מזלג.

• אפשר להוסיף מעט שום כתוש ופפריקה לקראת סוף הטיגון. מתקבל אורז כתום-אדום בעל טעם מיוחד.

• אורז צהוב - מוסיפים מעט כורכום (או חוואייג' למרק).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!