אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

אורז עננים

לא דביק מדי אבל גם לא אחד אחד - אליטה אופק חשפה אותנו לאורז מסוג אחר, שלא סתם הרוויח את הכינוי "אורז עננים". מוכנים לאהבה חדשה?

אליטה אופק | אסייתי, הוצאת מודן | פורסם 19/04/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפני כמה שנים אמא שלי הכירה לי את האורז הכי טעים שיש. זהו אורז אוסטרלי חצי עגול, שנקרא סאן ווייט (sunwhite). זאת הייתה אהבה מביס ראשון. מדובר באורז לא דביק מדי אבל גם לא אחד-אחד, משהו באמצע, ולכן קראתי לו "עננים". היום אני משלבת את האורז הזה לצד כמעט כל מנה אסייתית, ולאו דווקא במנות מסורתיות מהבית.

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות אורז סאן ווייט (sunwhite)

2 כפות שמן

3 כוסות מים רותחים

2 כפיות שטוחות מלח

אופן ההכנה:

1 נשים את האורז במסננת, נשטוף טוב טוב מתחת למי ברז ונסנן.

2 נחמם בסיר את השמן ונטגן את האורז תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שכל הגרגירים יצופו שמן.

3 נוסיף את המים הרותחים והמלח ונביא לרתיחה. נכסה, ננמיך את האש ללהבה קטנה ונבשל עוד 20 דקות. נערבב ונגיש.

אסייתי - הכריכה (צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן)
אסייתי - הכריכה|צילום: אפיק גבאי, אסייתי, הוצאת מודן

לעוד מתכונים מתוך הספר "אסייתי" של אליטה אופק