צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
ממולאים עם לימון פרסי
קישואים במילוי בשרי עם שילוב מושלם של חמצמצות לימונית ומתיקות טבעית
דנה אלמוסני |
| פורסם 19/05/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקישואים ולמילוי:
10 קישואים עגולים
500 גרם בשר טחון
בצל, מגורר
כף פטרוזיליה קצוצה
כוס גריסי פנינה
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 לימון פרסי, שטוף ומושרה במים כ-5 דקות
1/2 לימון רגיל חתוך לפרוסות
260 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות
2 כפות סילאן (או דבש)
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס מים חמים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מערבבים ומוסיפים את הלימונים, העגבניות, הסילאן והתבלינים, ביחד עם חצי כוס מים חמים. מביאים לרתיחה ומורידים לבישול על אש קטנה.
2 בינתיים, מרוקנים את תוכן הקישואים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את הקישואים.
3 מניחים את הקישואים בסיר עם הרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות (בסיר סגור).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!