אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ממולאים עם לימון פרסי

קישואים במילוי בשרי עם שילוב מושלם של חמצמצות לימונית ומתיקות טבעית

דנה אלמוסני | | פורסם 19/05/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקישואים ולמילוי:

10 קישואים עגולים

500 גרם בשר טחון

בצל, מגורר

כף פטרוזיליה קצוצה

כוס גריסי פנינה

כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

בצל, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1 לימון פרסי, שטוף ומושרה במים כ-5 דקות

1/2 לימון רגיל חתוך לפרוסות

260 גרם (פחית) עגבניות מרוסקות

2 כפות סילאן (או דבש)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כוס מים חמים

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: מטגנים בסיר את הבצל להזהבה. מוסיפים את שיני השום, מערבבים ומוסיפים את הלימונים, העגבניות, הסילאן והתבלינים, ביחד עם חצי כוס מים חמים. מביאים לרתיחה ומורידים לבישול על אש קטנה.

2 בינתיים, מרוקנים את תוכן הקישואים. מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את הקישואים.

3 מניחים את הקישואים בסיר עם הרוטב ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות (בסיר סגור).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה