אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

פלפל ממולא – Töltött Paprika

תבשיל פלפל ממולא הונגרי

עופר ורדי | "גולאש לגולש", הוצאת LunchBox | פורסם 18/11/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 פלפלים ירוקים-בהירים
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
1 כוס אורז
2 ביצים
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
2 כפות קמח
2 קופסאות קטנות (100 גרם) של רסק עגבניות
3 כפות סוכר
מלח לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
1 ליטר מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את כיפתם של הפלפלים ומנקים את תוכנם.2. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר הטחון, האורז, הביצים והבצל הקצוץ.3. מתבלים את התערובת במלח, בפפריקה מתוקה ובפלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב.4. ממלאים כמחצית מחלל הפלפלים בעיסה כדי שהמילוי לא יגלוש החוצה בעת הבישול.5. בסיר רחב יוצקים רסק עגבניות. מתבלים במלח ובסוכר. מוסיפים מים ובוחשים.6. מניחים את הפלפלים הממולאים בנוזל שנוצר כך שיכסה אותם, ומבשלים על אש קטנה מעל משטח מפריד ותחת כיסוי חלקי במשך כ-25 דקות עד שהפלפלים מתרככים.7. שולים את הפלפלים בעדינות מן הסיר.8. מכינים רביכה: בתוך סיר נוסף מזהיבים את הקמח בשמן. מסירים את הרביכה מהאש ומוסיפים תוך כדי ערבוב מתמיד את הנוזל מסיר הפלפלים. משיבים לקלחת את הפלפלים הממולאים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחמש דקות לקבלת רוטב סמיך.