אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

ריזוטו עם פטריות פורצ'יני

מרקם רך ושמיישי וטעמים עדינים של בצלי שאלוט ויין לבן במנת ריזוטו מושלמת

אינה קראבצקי | מאסטר שף | פורסם 17/11/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

כוס אורז עגול לריזוטו

3 כוסות ציר ירקות

1 כוס יין לבן יבש

70 גרם חמאה

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

3 בצלי שאלוט קצוצים דק

רבע כוס עירית קצוצה

100 גרם פטריות פורצ'יני טריות חצויות

20 גרם חמאה מזוקקת

אופן ההכנה:

1 מאדים בסיר בינוני את הבצל עם מחצית מכמות החמאה, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומרתיחים עד לאידוי מוחלט של היין. 

2 מוסיפים את הציר לאט ובהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לאחר 20 דקות מוסיפים את שאר החמאה, את הפרמזן העירית, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ונותנים לריזוטו לנוח כחמש דקות. 

3 בינתיים מזהיבים את הפטריות עם החמאה המזוקקת במחבת. 

4 מסדרים בצלחת עמוקה כשלוש כפות מהריזוטו ועורמים מעליו את הפטריות.