תמונת AVI׃ מאסטר שף
ריזוטו עם פטריות פורצ'יני
מרקם רך ושמיישי וטעמים עדינים של בצלי שאלוט ויין לבן במנת ריזוטו מושלמת
אינה קראבצקי | מאסטר שף
| פורסם 17/11/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
כוס אורז עגול לריזוטו
3 כוסות ציר ירקות
1 כוס יין לבן יבש
70 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
רבע כוס עירית קצוצה
100 גרם פטריות פורצ'יני טריות חצויות
20 גרם חמאה מזוקקת
אופן ההכנה:
1 מאדים בסיר בינוני את הבצל עם מחצית מכמות החמאה, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומרתיחים עד לאידוי מוחלט של היין.
2 מוסיפים את הציר לאט ובהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לאחר 20 דקות מוסיפים את שאר החמאה, את הפרמזן העירית, מערבבים היטב, מכסים את הסיר ונותנים לריזוטו לנוח כחמש דקות.
3 בינתיים מזהיבים את הפטריות עם החמאה המזוקקת במחבת.
4 מסדרים בצלחת עמוקה כשלוש כפות מהריזוטו ועורמים מעליו את הפטריות.